Halkevci Kadınlar İzmir'de engellerden atladı





“Tüm kadınlara sosyal güvence” kampanyası için dün (29 Mayıs) İzmir’de kadınlar engellerden atladılar. Kadınların yaşadıkları sorunlar ve talepleri sosyal güvence için düzenledikleri performans eylemine ilgi büyüktü.

Konak YKM önünde toplanan kadınlar AKP’nin ve ataerkil sistemin tüm engellerinin üstünden atladılar. Kadınlar; evlerde, işyerlerinde, sokakta, okullarda yaşadıkları sıkıntıları aşmak için hemcinslerini de mücadeleye davet ettiler.

“Sosyal güvence önündeki engellerin üzerinden atlıyoruz” adıyla yapılan eyleme katılan kadınlar, engelli koşu öncesi önce ısınma hareketleri yaptılar. Daha sonra bir bir engellerden atlayan kadınlar sosyal güvence haklarını almak için bitiş çizgisine koştular.

Çok eşlilik, taciz-tecavüz-şiddet ve eşitsizlik konularının işlendiği dövizleri taşıyan kadınlar, ‘Bu engelleri yaratanlardan ve uygulayıcılarından hakkımızı alacağız’ derken, işporta tezgâhlarındaki kadınlar da eylemin koşucuları arasına katıldılar. Engellerin atlanmasından sonra basın açıklaması yapan kadınlar, “Ev işlerinin değer üreten işler kapsamına alınmasını, taşeronun yasaklanmasını” talep ettiler.

Şiddet gören kadınların sosyal güvenceden yoksun oldukları için şiddet gördükleri yerlere geri dönmek zorunda kaldıklarını söyleyen kadınlar, “Tüm kadınlara babadan, kocadan bağımsız sosyal güvence” istediler.


Yapılan basın açıklamasından sonra eylemi bitiren kadınlar meclise verilmek üzere topladıkları imzaları toplamaya devam edeceklerini belirttiler.

0 yorum ---- Halkevci Kadınlar İzmir'de engellerden atladı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft