İstanbul’un meydanlarında sosyal güvence talebi yankılandı











Halkevci Kadınlar, kadın düşmanlığına karşı tüm kadınlara sosyal güvence talebiyle başlattıkları kampanyayı İstanbul’un meydanlarına taşıdılar. 21 Mayıs Cumartesi günü Bakırköy, Şişli ve Kadıköy’de tüm kadınlara sosyal güvence talebiyle imza toplayan, kadınları haklarına sahip çıkmaya çağıran Halkevci Kadınların standlarına ilgi oldukça yoğundu.

Bakırköy

Bahçelievler, Sefaköy, Avcılar ve Beylükdüzü Halkevi’nden kadınlar, sosyal güvence talebiyle Bakırköy’de stant açarak imza topladılar.

Bakırköy İstasyon caddesinde bir araya gelen kadınlar, konuşmalar yaparak kadınları haklarına sahip çıkmaya çağırdılar. Yaklaşık 40 kadın imza toplayarak sosyal güvence talebini anlattılar.

Bakırköy’deki kadınların ilgisi yoğundu. Aynı zamanda imza föyleri alarak imza toplamak istediklerini dile getiren kadınlar Halkevleri’ne gelmek için ise iletişim bilgilerini verdiler. Yaklaşık 2.5 saatte 2000 imzaya ulaşıldı.

Seçim çalışmaları nedeniyle Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda parti stantları olmasına rağmen en fazla ilgi Halkevci kadınların masasına oldu.

Birçok kadın stantta gelip ”partiyseniz imza vermeyiz” diyerek kadınların gerçek taleplerinin partiler tarafından karşılanmadığını vurguladılar. Kadınlar özellikle çalışma, sigorta, erken emeklilik hakkı ve ev içi emek üzerine konuşurken kadına şiddet ve kadın cinayetlerine tepkiler büyüktü.

Kadıköy

Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünde buluşan kadınlar standın açılacağı Kilise Meydanına kadar yürüdüler. Kadın düşmanlığına son, tüm kadınlara sosyal güvence önlükleriyle yürüyen kadınlar, yol boyunca yaptıkları konuşmalarda AKP döneminde %1400 oranında artan şiddet olaylarının bir tesadüf olmadığını, sözkonusu iktidar tarafından kadınların ikinci sınıf yurttaşlar olarak görüldüğünü belirttiler. Kadının eşit, özgür bir düzen içinde yaşamasının ancak lafta değil gerçek eşitliğin sağlanmasına dönük önlemlerin hayata geçirilmesi ile sağlanabileceğini belirttiler. Halkevci Kadınlar yürüyüşte önlerinde aynı zamanda kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların da fotoğrafları taşıdılar.

Yürüyüşün ardından standı kuran kadınlar, meydanda imza topladılar, konuşmalar yaptılar.

Şişli

21 Mayıs Cumartesi günü Okmeydanı, Gaziosmanpaşa, Okmeydanı, Gültepe, Sarıyer ve Tarabyaüstü Halkevlerinden kadınlar Şişli Cevahir AVM önünde imza topladılar. 3 saat boyunca burada imza toplayan kadınların standına ilgi yoğundu. İmza standına gelen kadınların yakalarına kampanyaya destek verdiklerini simgeleyen mor kurdeleler takıldı. Ayrıca beyaz tişörtlere "bulaşık yıkamak iştir, kadınlar ömür boyu çalışan emekçilerdir, erkeklerin sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor" yazarak çamaşır ipine astılar. Dileklerini söyleyen kadınlar "gerçek eşitlik, sokak ortasında öldürülmemek, koca dayağı yememek, barış istiyoruz" yazan kartlarını yine bu iplere astılar

0 yorum ---- İstanbul’un meydanlarında sosyal güvence talebi yankılandı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft