Bize Ulaşın

"Bize iletmek istediğiniz haber, görüş, katkı, yazı ve sorularınızı aşağıdaki form ile ya da halkevcikadinlar@gmail.com  adresine e-posta yoluyla iletebilirsiniz. 

Etkinliklere katılmak için size en yakın Halkevi Şubesi'ne uğrayabilirsiniz. (Şube iletişim bilgileri için http://www.halkevleri.org.tr/ adresine bakabilirsiniz.)

Aşağıdaki kutuya varsa görüşünüzle birlikte 
Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.  

15 yorum ---- Bize Ulaşın

  1. Özge Yurttaş - Halkın Sesi gazetesi

    Her gün 5 kız kardeşimizin öldürüldüğü, erkeklerin iktidarını ölü ya da diri bedenlerimiz üzerine kurduğu, erk olanların yarattığı gerici-piyasacı bir toplumda, kadın düşmanlığının yeniden güçlendiği günler yaşıyoruz. Babalarımız, kocalarımız ve hayatımızdaki erkekler canımızı yaktıklarında, kafamızı bozduklarında 'ama' demeden gidebilmek için; ailemiz, patronumuz ya da bir başkası için değil kendimiz için bir hayatı yaşayabilmek üzere kayıtsız, şartsız tüm kadınlara sosyal güvence

  2. Meral Camcı- Çevirmen
    Tüm Kadınlara Sosyal Güvence talebi, mücadelesi ve kazanımı, halkın yarısı kadınlar için "hayati!" bir adım olacak.

  3. Meltem Çavdar - Öğrenci

    Siyasi parti temsilcilerinin sadaka dağıtır gibi vaatlerde bulunduğu bu dönemde gerçek eşitlik için tüm kadınlara koşulsuz sosyal güvence talebini hep birlikte yükseltelim.

  4. Ayşenur Akın - Öğrenci Okul bitince "güvence" bitince bir koca bulmak zorunda bırakılmamak için "sosyal güvence" istiyorum

  5. Tüm kadınlara sosyal güvence kampanyasının ne kadar önemli ve kaçınılmaz olduğunu süreç kanıtlamıştır.Daha bir kaç gün önce kadın ve aileden sorumlu bakanlığı kaldırıp aile ve sosyal politikalar bakanlığı olarak değiştirme kararı alınarak kadını aile haricinde yok sayma politikalarına bir yenisini daha eklediler.Kadın erkek eşitliğine inanmayan bir başbakanın olduğu ülkede doğal olarak toplumun her kesiminde medya yalakalarından,üniversite rektörlerine,belediye başkanından işverenine,sokaktaki ve evdeki erkeğe varana kadar sistemli bir şekilde kadın düşmanlığı ilmek ilmek işleniyor.bir ülkede erkek eşini ve kızını rüyesında çıplak gördüğü için öldürmeyi hak görüyorsa daha çok işimiz var demektir.Kadının kendi hayatı,cinsel kimliği,bedeni ve emeği üzerinde kendi insiyatifi olması ve şiddete kader dememesi için mutlaka sosyal güvencesi olması gerekmektedir.O yüzdende bu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum..Filiz Aktaş otelci.

  6. Kadınları yine ve yeniden özel alan içine sıkıştırmaya çalışan anlayışlara/uygulamalara karşı, tüm kadınlara sosyal güvence kampanyasını destekliyorum. idil soyseçkin

  7. Pınar Sağ- Sanatçı

    Ortak düşler, gerçekler ve zafer... Yeni bir dünya eşitlik ve özgürlüğün yaşandığı, nerede hangi koşullarda olursa olsun yaşadığın coğrafyada göz ardı edildikçe kadının varlığı ve de enginliği yaşanamaz. Barış, özgürlük, aşk, hürriyet ve daha nice değer. Emek sömürülür, yarı ücrete düşer patronunun gözünde cinsiyetinden ötürü, bir ömrünü verdiğin yol arkadaşın döner sırtını sevgi çıkarla çelişince, hem toprak ana olur, yurdun ana vatan, ama sömürülen, her gün şiddete tanık değil taraf olan, ezilen ama inadına hep direnen kadınlarımızdır. Yine yarını doğuracak olan, törelere, bacak arasına sıkıştırılmış namusa, haksızlığa, şiddete direnerek çığ gibi büyüyecek nice ROSA, nice CLARA... SEVGİLERİMLE

  8. mehtap saltık
    güvencesiz bir sinema tv çalışanı olarak kadınların barış özgürlük ve demokrasi "gerçek eşitlik" için sosyal güvenlik hakkının verilmesini ister kampanyaya desteklerimi sunarım sevgilerle

  9. Ayşegül Nuhoğlu- Mühendis
    Her insanın sağlık, eğitim, barınma, gıda ve şiddetten uzak yaşamaya hakkı vardır. Bunun sağlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Tüm kadınlara sosyal güvence kampanyanızı sonuna kadar destekliyorum.

  10. nazen şansal-baraka kültür merkezi-kıbrıs
    kampanyanızı can-ı gönülden destekliyor ve yolunuz, yolumuz açık olsun diyoruz... çalışmalarınız bizlere de ilham veriyor.

  11. Mübeccel -Eğitimci
    Kadının her anlamda sömürüsünün had safhaya ulaştığı günümüzde,başlattığınız kampanyayı destekliyorum. Kadını muhtaç duruma düşürüp sonra onun ruhunu, emeğini, bedenini malzeme yapan her anlamdaki iktidar sahiplerine karşı verdiğiniz mücedelede omuz omuzayız.

  12. Burcu Yanar-Öğrenci

    Gün geçtikçe artan kadına yönelik şiddete, kadının bedeni ve emeği üzerindeki sömürüye, taşerona, kadın cinayetlerine, eğitimi-sağlığı satanlara, kadın-erkek eşit değildir diyenlere karşı onurlu, özgür, eşit yaşama hakkı için kadınlara sosyal güvence kampanyasını destekliyorum.

  13. Duygu Semiz - Güvencesiz Öğretmen

    Öğretmenlik kadına en yakışan meslek der geleneksel aile yapısı. Çünkü evine daha fazla zaman ayırabilir; temizlik, yemek yapabilir; çocuk bakabilir ve eşine-eşinin ailesine hizmet edebilir. Tatil süresi de oldukça uzundur. 3 ay ev kadını 9 ay okulda... Şimdi bu görüşün sonucu o kadar çok öğretmen kadın var ki hemde güvencesiz... Hem evde hem de işte güvencesiz.. Ben de güvencesiz bir kadın öğretmen olarak hem evde hem işte emeğime sahip çıkıyorum ve haklı olan kadınlara sosyal güvence kampanyasını destekliyorum...

  14. Pınar Öğünç - Gazeteci

    Daha birkaç gün önce Yozgat mitinginde dedi ki Başbakan Tayyip Erdoğan: “Avrupa'da Batı’nın Helga'sı buna layık da niçin bizim hanımlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız, ailelerimiz buna layık olmasın? Şu anda 69 vilayetimiz doğalgaz kullanıyor''.
    Kadınlar doğalgazdan önce doğal haklarını istiyor, “kutsal aile”den, babadan, kocadan azade, sosyal güvence istiyor. Bu ülkede kadınlar, Batı’nın Helga’sının sahip olduğu hakları istiyor. Doğalgaza layık da, eşitliğe, özgürlüğe layık değil mi kadınlar? Bunun için seslerini yükselten Halkevci Kadınlar’ı bu yüzden destekliyorum.

  15. Gülser Öztunali Kayır

    Kampanyanizin son derece onemli oldugunu dusunuyorum. Kolayliklar diliyorum.Yillardir kadina yonelik siddetle ilgili calistigimdan sosyal guvencenin devletin temel gorevi olan toplum guvenliginin saglanmasinin da temel ve zorunlu kosulu oldugunu dusunuyorum. Sosyal guvence ulkemizde ozellikle kadinlar icin yogun bir mucadele gerektiren temel alanların basinda gelmektedir. Devlet, kadinin calismasina, yasamina, bugunune ve gelecegine, insan onurunu korumasina, kendini gelistirebilmesine,
    saglikligini koruyabilmesine, düş kurabilmesine, ozgurluklerini yasayabilmesine,gorece mutlu olmasina; tek kelimeyle kendini guvende hissetmesine yonelik tum haklarinin ve temel ihtiyaclarinin karsilanmasini saglayamiyorsa o toplumun saglikli bir toplum oldugunu soylemek mumkun degildir. Sınıf bilinci ile biz kadinlar sosyal guvence elde etmek uzere birlik icinde orgutlu bicimde her kadinin kabul edebilecegi birkac ilke cercevesinde ortaklasarak mucadelemizi bikmadan usanmadan surdurmek zorundayiz.
    Kampanya icin yapilabilecek farkli eylemlerin surmesi dilegiyle...

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft