Okmeydanı'nda kadınlar sosyal güvence için sokakta


Halkevci Kadınların başlattığı sosyal güvence kampanyası Okmeydanı’nda devam ediyor. Ev toplantıları ve Halkevinde yapılan kadın etkinliklerinde konuşulan sosyal güvence talebi son bir haftadır Okmeydanı sokaklarına çıkmaya başladı. Sosyal güvence talebi liseli genç kadınlardan annelere kadar çok geniş ve çeşitli bir kadın topluluğu tarafından örgütleniyor. Haftalık planlarla yürütülmeye karar verilen kampanya için, pazar yerleri, okul çıkışları, hastane ve sağlık ocağı önleri, parklar ve sokaklar mekan olarak kullanılacak. Ayrıca mahallenin kadın esnafları olan, terziler ve kuaförler de sosyal güvence için imza toplanacak yerler olacak. Ev toplantıları ve köy derneklerinde yapılan sohbetler ise çay eşliğinde kadınların yaşadığı sorunların ve bu sorunların çözümü konusunda sosyal güvencenin öneminin konuşulduğu yerler olacak.

Sosyal güvence kampanyası kapsamında 12 Mayıs Perşembe günü mahalle pazarında açılan standa ilgi büyük oldu. İmza atan her kadınla uzun uzun sosyal güvence üzerine sohbetler yapıldı. İmza atanların çoğunluğu ev kadınlarıydı ve özellikle emeklilik hakkı fikri herkesin çok hoşuna gitti. 13 Mayıs’ta bir ilköğretim okulu önünde açılan stantsa zaten halkevlerine aşina olan öğrenci velilerinin desteğini aldı. Haftanın geri kalan günlerinde ise Okmeydanı’ndaki parklar gezildi, sokaklarda imza toplandı, ev ziyaretleri yapıldı.

Kadınların AKP’nin iktidarını sağlamlaştırmak için sadece bir araç olarak görüldüğü bu günlerde yoksul mahallelerde yaşayan kadınlarla ürettikleri emeğin değeri ve her kadının sosyal güvence hakkı üzerine konuşmak sorunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

0 yorum ---- Okmeydanı'nda kadınlar sosyal güvence için sokakta

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft