Saimekadın Halkevi’nde kadınlar ‘aile hekimliği ve sosyal güvence’ söyleşisinde buluştu

Ankara'da Halkevci Kadınlar bir süredir sağlık hakkı ve sosyal güvence konulu söyleşiler gerçekleştiriyor. Bunlardan 7. sini  19 Mart Cumartesi günü 15:00’te Saimekadın Halkevi’nde gerçekleştirdiler. Ankara Tabip Odası Kadın Komisyonu’ndan Gönül Tanır’ın katılımıyla gerçekleştirilen aile hekimliği ve sosyal güvence konulu söyleşide kadınlar sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları sorunları konuştular.
Aile hekimliği uygulamalarıyla henüz tanışan kadınlar, sağlık hizmetlerindeki genel dönüşümle ilgili deneyimlerini paylaştılar. Sağlığın artık parası olan için bir hak olduğunu ifade eden kadınlar, hastanelerde randevu alırken, muayene olurken ve tedavi sürecinde karşılaştıkları katkı payı, reçete ücreti gibi artan ek ücretlerle ilgili yaşadıkları sorunlardan bahsettiler.
Söyleşiye Gönül Tanır tarafından sağlık ocağı ve aile hekimliği uygulamaları arasındaki farklar vurgulanılarak devam edildi. Gönül Tanır’ın anlattıkları üzerine kadınlar “öyleyse hekimler de halk da isyan etmeli” diyerek tepki verdi. Dikmen Halkevi’nde gerçekleştirilen söyleşide yaşlılar, kadınlar ve çocuklar için birincil sağlık hizmetlerinin hiçbir engele takılmaksızın verilmesi için “her mahalleye sağlık kabini” talebi Saimekadın Halkevi’ndeki kadınlar için de üzerinde tartışacakları ve program çıkaracakları bir öneri olarak iletildi. Kadınlar önümüzdeki günlerde ‘sağlıklı yaşamak için kadınlara sosyal güvence’ söyleşisinde buluşmak üzere etkinliğe son verdiler.

0 yorum ---- Saimekadın Halkevi’nde kadınlar ‘aile hekimliği ve sosyal güvence’ söyleşisinde buluştu

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft