Sibel Üresin: Çok eş yasal olsun, şiddet boşanma nedeni olmasın

HaberTürk gazetesinin bugün (24 Mayıs) yayımladığı ‘Çok eş yasal olsun’ başlıklı haberinde Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp ve birçok belediye ve kurumlar için aile iletişim semineri veren Sibel Üresin’in çokeşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, bunun erkek için haklı bir arayış olduğu yönündeki ifadeleri belirtildi. Üresin’in yayımlanan diğer yazıları hiç farklı değil

HaberTürk’ün haberinde, Üresin’in “Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var” ifadelerine yer veriliyor.

Üresin, fikre öylesine kendini kaptırmış ki, erkek olsaydı çokeşli olacağını da ekliyor. Üresin ayrıca “Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çokeşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum” sözleriyle düşüncesini destekliyor.

‘Haydi kızlar şiddeti hak ettiğiniz evlilik kurumuna’
Üresin’in erkek egemen-gerici fikirlerine Habername.com’da yayımlanan yazılarının tümünde ulaşmak mümkün. Üresin, hemen hemen tüm yazıları kadınları özeleştiriye davet ediyor ve ‘kocalarınızı sevin ve itaat edin’ mesajı veriyor.

‘Haydi kızlar evlenmeye’ başlığıyla yazdığı yazıda erkeklerin günümüzde çocuk sahibi olmak ya da cinsel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için evlenmek zorunda olmadığını belirten Üresin, buna rağmen evliliğe sıcak bakan bir erkek olursa, bunun kadınlar için fırsat olarak değerlendirilmesini öneriyor.

Anne olmanın kadının ‘fıtratında’ olduğunu belirttiği yazısında Üresin, “Son dönemlerde evlilik yerine kariyeri tercih eden genç kızlarımızın iş hayatının aslında kendilerini mutlu etmediğini bu süreçte yaşamış olduğu karmaşık ve çelişkili deneyimler sonucunda acı da olsa fark etmiştir” diyor.

Üresin’e alkış lütfen
Gerici ifadelerden birkaçı da “Beylere bir alkış lütfen’ başlığı ile yazdığı yazısında yer alıyor. Bu yazıda yine erkeğin cinsel ilişki için erkeklerin evlenmesinin zaruri olmadığını söyleyen Üresin, kadınları, erkekler onları seçtiği için şanslı hiseetmeye çağırıyor. Böyle hissetmenin kadınları diğerlerinden farklı yapacağını da ekliyor.

'Erkeğin karısını dövmesi boşanma nedeni olamaz’ çarpıcı başlığını attığı yazısında Üresin, kadınlara hoyratça davranan erkekleri kadınların yetiştirdiğini söyleyerek kadının gördüğü şiddetin faturasını erkeğe çıkarıyor.

Sendika.Org

0 yorum ---- Sibel Üresin: Çok eş yasal olsun, şiddet boşanma nedeni olmasın

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft