Sibel Üresin’e ve tüm kadın düşmanlarına tepki büyüyor




Halkevci Kadınlar dün (26 Mayıs Perşembe) ve bugün kadın düşmanı söylemleriyle gündeme gelen Sibel Üresin’i protesto ettiler.

Kadın düşmanlarının ve işbirlikçi kadınların peşini bırakmayacağız

Halkevci kadınlar dün Kadıköy Adliye’sinde, AKP iktidarının kadın düşmanı politika, söylem ve uygulamalarının bir örneği olan, kadını ikincilleştirirken “erkek çok eşliliğini”, “kadına yönelik erkek şiddetini” meşrulaştıran “muhafazakar” aile danışmanı (!) Sibel Üresin hakkında suç duyusunda bulundular.

Bugün ise Sibel Üresin’den danışmanlık hizmeti alan ve bünyelerindeki Aile Danışma Merkezleri’ni adeta kadın düşmanı merkezler olarak çalıştıran belediyeleri uyarmak adına Büyükşehir Belediyesi önünde bir eylem yaptılar.

Dün Kadıköy Adliyesi önünde buluşan Halkevci Kadınlar “Kadın Düşmanlığına Son – Kadınlara Sosyal Güvence” yazılı mor önlükleri; erkek cinayetlerinde yaşamını yitirmiş kadınların fotoğrafları ile birlikte “AKP kadın düşmanıdır” , “Tüm kadınlara sosyal güvence” sloganları eşliğinde bir basın açıklaması yaptılar. Ardından suç duyurusunda bulundular.

Büyükşehir Belediyesi önüne de “kadın düşmanlarını kovacağız” pankartıyla gelen kadınlar, bundan sonra Sibel Üresin gibilerin çiftliği haline getirilen belediye aile danışma merkezlerini denetleyeceklerini ve bu merkezlerde hayata geçirilen kadın düşmanlığı siyasetini her fırsatta teşhir edeceklerini bildirdiler.

Eylemler, tüm kadınlara sosyal güvence kampanyasını Türkiye’nin her yerinde büyütme çağrılarıyla son buldu.

0 yorum ---- Sibel Üresin’e ve tüm kadın düşmanlarına tepki büyüyor

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft