Ankaralı kadınlar Başbakan'dan şikayetçi



Ankaralı kadınlar dün (22 Haziran) Adliye önünde bir açıklama yaparak Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, Başbakan'ın Dilşat Aktaş nezdinde tüm kadınlara yönelik “kadın mıdır, kız mıdır” söylemiyle hakaret ve aşağılamada bulunduğunu belirterek Başbakan'ın kadın düşmanlığından dolayı yargılanmasını istediler.

Kadınlar saat 12.30'da Adliye binası önünde toplandı. “Hepimiz Dilşatız, hepimiz kadınız”, “AKP elini bedenimden çek”, “AKP'den hesabı kadınlar soracak” sloganlarını atan kadınlar, bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada “Seçimden üç gün sonra Ankara’da yapılan ev baskınları sonucu ellerinde hiç bir delil olmamasına rağmen terör örgütü suçlamasıyla 1’i kadın 15 arkadaşımız tutuklandı. Evi basılan arkadaşlarımızdan bir tanesi de 31 Mayıs ‘tan bu yana hastanede olan Dilşat arkadaşımızın eviydi. Başbakanın balkon konuşmasında “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü çok ciddiye alan imamın ordusu Dilşat’ın evinde hastanelik ettikleri Dilşat’ı soruyor. Bu kadın düşmanı yüz bizim için yabancı değil. Bizler bu yüzü çok iyi tanıyoruz” denildi.

Dilşat Aktaş’ın annesi Nazlı Aktaş’ın da katıldığı açıklamada kadınlar günde 5 kadının öldürüldüğü ve son 7 yılda kadına yönelik şiddetin %1400 arttığı bir ülkede Başbakan'ın bu durumda suçsuz olamayacağını belirterek zaten Dilşat Aktaş nezdinde Başbakan'ın kadına bakış açısını gösterdiğini ve toplumda kadına olan düşmanlığı, şiddeti ve tacizi arttırdığı belirtildi.

Kadınlar açıklamalarını “Şikâyetçiyiz çünkü; AKP kadın düşmanlığını körüklüyor, kadınları yok sayıyor.

Şikâyetçiyiz çünkü; Hükümet tacizi- şiddeti- işkenceyi kadın bedeni üzerinden meşrulaştırıyor!

Şikâyetçiyiz çünkü; “Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum” diyor, kadınlar için tek seçenek “evlilik ve anneliktir” diyor, “üç çocuk doğurun” diyor. “Kota isteyen Ruanda’ya gitsin” diyor. Kadınların yüzyıllardır mücadeleyle kazandıkları haklarını yok sayıyor.

Şikâyetçiyiz çünkü; “kız mıdır kadın mıdır” söylemiyle cinsiyetçiliği ve gericiliği yayıyor” diyerek sonlandırdılar.

0 yorum ---- Ankaralı kadınlar Başbakan'dan şikayetçi

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft