Bursa Kadın Platformu’ndan Dilşat’a destek

Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitinginin olduğu gün çıkan olaylarda Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’de protesto edilmiş, Ankara’daki protestolarda çıkan çatışmada onlarca kişi yaralanmış gözaltına alınmıştı. Ankara’daki protesto sonrasında tek başına polisler tarafından linç girişiminde bulunulan Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın kalça kemiği kırılmıştı.

Günlerdir Halkevleri’ni ağzından düşürmeyen Tayyip Erdoğan’ın dilini Aktaş’a uzatması Bursa’da kadınlar tarafından protesto edildi.

18:30’da Fomara Meydanı’nda toplanan Bursa Kadın Platformu Tayyip Erdoğan’ın Konya mitinginde söylediği “Bu sabah bakıyorum bir televizyon kanalında Ankara'da bir polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem. … Bunların görevi ne? Neymiş Hopa'nın hesabını sormaya geliyorlarmış. Bu ülkenin meydanları boş değil” sözlerini, “bu meydanları sizin gibi halk düşmanlarına, kadın düşmanlarına bırakmayacağız.” diyerek protesto etti.

Platform adına konuşan Bursa Halkevi Başkanı Suna Acar, kadın düşmanlarına karşı meydanlarda, sokaklarda, barikatın önünde olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi. Kadın düşmanı AKP’nin Dilşat’ın şahsında tüm eşitlik ve özgütlük mücadelis veren kadınlara saldırdığını ifade Acar, kadınları kendi nefret dolu, ayrımcı laflarıyla ve polis terörüyle sindirmeye çalıştığını dile getirdi.

Ama kadınları olarak ülkenin her köşesinde estirilen teröre karşı eşitlik ve özgürlük mücadelelerini alanlarda, meydanlarda vermeye devam edeceklerini ifade eden Acar, kadın dayanışmasını büyütmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

0 yorum ---- Bursa Kadın Platformu’ndan Dilşat’a destek

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft