Güllü Hanoğlu’nun başarısı tüm kadınların başarısı olacak


Devrimci Sağlık-İş üyesi Güllü Hanoğlu’nu, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde başlattığı direnişin 22. Gününde kadınlar yalnız bırakmadı. Hastane bahçesine kurulan direniş çadırında oturma eylemi yapan Hanoğlu’na bugün kadınlar tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

22 gündür geceli gündüzlü oturma eyleminde olan Hanoğlu her gün öğle arasında basın açıklaması düzenleyip taşerona karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Bugünkü öğle arası eyleminin katılımcıları arasında, Halkevci Kadınlar ve İmece Kadın Sendikası Girişimi vardı.

Direnişin Güllü Ablası’nı yalnız bırakmayan Taksim İlkyardım Hastanesi çalışanları ve sendika üyelerinin alkışlarıyla başlayan eylemde ilk söz Güllü Abla’daydı. “Bugün duygusal bir konuşma yapacağım” diyen Güllü Hanoğlu doğduğu tarih olan 1973’ten itibaren mücadele içinde olduğunu vurguladı. İşsizlik yüzünden Sivas’tan Malatya’ya göç ettiklerini anlatan Güllü Hanoğlu, “Çocuk yaşımda kayısıya giderdim, kardeşlerimin okul masraflarını karşılayabilelim diye. İşte o zamandan itibaren çalışıyorum ve hayata karşı direniyorum” diyerek 22 gündür sürdürdüğü direniş azminin nerden geldiğini anlattı.

İmece Kadın Sendikası Girişimi temsilcisi yaptığı konuşmada, güvencesiz çalışmanın emeği bedavaya getirmek için uygulandığını ve bu sisteme herkesin karşı çıkması gerektiğini belirtti. Güllü Hanoğlu’nun direnişini çok önemli bir mücadele olarak gördüğünü söyleyen Kemalbay, “Kadınların hayatı mücadele içinde geçiyor ve bu mücadele kadıların hayatının başka bir yönüne ışık tutuyor” dedi.

Halkevci Kadınlar adına yapılan konuşmada ise kadınların hayat hikâyesinin benzer olduğun ve bu hikâyedeki direnişlerin bütün kadınlara ait olduğunu söylenerek, “Direnişin başarısı bütün kadınların başarısı olacaktır" denildi.

0 yorum ---- Güllü Hanoğlu’nun başarısı tüm kadınların başarısı olacak

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft