Savcı: Polis haklı, yumruk atsa çene kırılırdı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkevleri üyesi Dilşat Aktaş'ın bir polis memuru tarafından yumruklanmasına ilişkin soruşturmada, görüntülerde tespit edilmesine rağmen, yumruğun 'savunma amaçlı' olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
Polis Deniz Naci Uruçay, savcılığa verdiği ifadede, “Eğer vurabilmiş olsaydım, o kişinin burnu veya çenesi kırılırdı” dedi. Savcılık polisin bu ifadesine de hak verdi.

Halkevleri üyesi bir grup Sağlık Müdürlüğü’nden izin alarak, Kızılay’da 26 Şubat’ta organ bağışı standı açtı. Polis, izne rağmen gruba müdahale ederek standın kaldırılmasını istedi. Dilşat Aktaş, buna itiraz etti ve çıkan arbedede Deniz Naci Uruçay’ın yumruklarına hedef oldu. Savcılık da suç duyurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘Savunma’ için yumruk
Cumhuriyet Savcısı Abdullah Bulgen, soruşturma sonucunda polis memuru hakkında takipsizlik kararı verdi. Aktaş’ın Adli Tıp raporundaki “Yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı” tespitinin altı çizilen kararda, olay görüntülerinde eylemcilerle polis arasında arbede yaşandığı belirtilerek, “Şüphelinin sağ ve sol yumruklarıyla müştekinin yüzüne vurduğu görülmüştür” denildi.

Polis memuru Uruçay ise ifadesinde, aynı yerde izinsiz stand açan bir başka gruba müdahale etmek isterken arbede çıktığını anlatarak, “Arbedede yere düştüm. Yerdeyken göstericilerden birisi tekme ile suratıma vurdu. Burnum kırıldı. Darbenin etkisiyle gözüm karardı, üzerime birinin geldiğini fark etmem sonucu savunma amaçlı olarak önce sağ, sonra sol yumruğumla gelene doğru savurdum. Eğer yumrukla vurabilmiş olsaydım, burnu veya çenesi kırılırdı” dedi.

Savcı da polisin bu ifadesine hak verdi ve “Şüphelinin belirttiği gibi yumruklarını isabet ettirmiş olsaydı, ‘hafif ödemden’ daha ağır durumun oluşması gerekecekti” dedi. Aktaş’ın avukatı Sevinç Hocaoğulları ise darbın görüntülendiğine dikkat çekerek “O dönem Güvenlik Şube amirlerinden Osman Bey Halkevleri’ne gelerek olayla ilgili Dilşat Aktaş’tan özür dilemişti” dedi.

0 yorum ---- Savcı: Polis haklı, yumruk atsa çene kırılırdı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft