Ankara'dan kadın düşmanı HSYK'ya tepki


Halkevci kadınlar HSYK ve SHÇEK’in “tecavüze uğrayan tecavüzcüsüyle evlensin”, “mağdur kadınların eşiyle barıştırılması” önerilerine tepkilerini gösterdi.

‘Kadın düşmanlığına karşı yaşasın kadın dayanışması’ diyen kadınlar dün (27 Eylül 2011) saat 13.00’da Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) önünde basın açıklaması yaptı.

Bu ülkenin sokaklarında her gün erkek şiddetiyle en az bir kadının öldürülmekte, her gün onlarca kadının babaları, kocaları, sevgilileri ya da hiç tanımadıkları erkekler tarafından tacize, dayağa ya da şiddetin herhangi bir başka biçimine düzenli olarak maruz bırakıldığını söyleyen kadınlar, bu ülkenin başbakanının ve kurumlarının açıklamalarıyla ve eylemleriyle kadınları erkek şiddetinin açık hedefi haline getirdiğini belirttiler.

HSYK’nın tartıştığı “Tecavüze uğrayan tecavüzcüsüyle evlensin”, SHÇEK yöneticilerinin dile getirdiği “mağdur kadınların eşiyle barıştırılması” önerilerinin ve bu önerilerin tartışıldığı günlerde Dilşat Aktaş’ın başbakana açtığı dava sonucunun “soruşturmaya gerek olmadığı” yönünde olmasının çok da şaşırtıcı olmadığını söyleyen kadınlar “HSYK kadınların kazanılmış hak alanını kendi çiftliği gibi görme hakkına sahip değildir. HSYK üyesi hakim ve savcılar kimin emrine çalışırsa çalışsınlar, kim adına ferman yayımlarsa yayımlasın, kadınların gözünü korkutamayacaklarını bilmelidirler” dediler.

AKP’nin kadın düşmanı politikalarını üretme-yayma-örgütleme konusunda özel hassasiyet gösteren kurum-kuruluş ve kişileri uyaran kadınlar, “Birikmekte olan kadın öfkesi hiç tahmin edemeyeceğiniz etkilere sahiptir. Kendilerine yaslanarak çıktığınız iktidar merdivenlerinden sizi bir tekmeyle itiverir. Tarih böyle anları yazar, sizi de ekleyeceği kesindir” diye belirtiler.

0 yorum ---- Ankara'dan kadın düşmanı HSYK'ya tepki

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft