Kadınlar baz istasyonu istemiyor



Mahallelerinde 19 yıldır bulunan baz istasyonun 50'şer metre yakınına iki baz istasyonu daha yapılmak istenince kadınlar isyan etti. Mahallede kanser oranının artışında baz istasyonunun etkisinin olduğunu söyleyen kadınlar istasyonun elektriğini kesti.
Ankara’nın Mamak İlçesine bağlı Şirintepe Mahallesi’nde bir gecekondunun bitişiğine kurulmuş olan ve 19 yıldır orada bulunan baz istasyonunun 50'şer metre yakınına iki tanede baz istasyonu daha yapılmak istenince kadınlar isyan etti. 15 gündür mahallerinde nöbet tutan yaklaşık 50 kadın baz istasyonlarına mahallelerine sokmamakta kararlı.

İki baz istasyonunun daha yapılmasına karar verilmesinin ardından bir araya gelen kadınlar artık eski baz istasyonunu da istemediklerini söyledi.

Santralin şartelini indirerek çalışmaz hale getiren kadınlar operatörün işçilerini de santrale sokmadı. Gece saat 02.00’de mahalleye polis eşliğinde geldiğini duyan kadınlar santralin önüne giderek operatörün işçilerini santrale sokmadı. Akşam saat 18.00’e kadar baz istasyonun önünde bekleyen kadınlar nöbete devam ediyor. Operatör işçileri baz istasyonun önünden gitse de kadınlar tetikte.

Yaşanabilir bir çevre hakkı için mücadele ettiklerini söyleyen kadınlar 20 Eylül saat 12.00’de Mamak Belediyesi önüne giderek bu durumu protesto edecek.

0 yorum ---- Kadınlar baz istasyonu istemiyor

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft