Çanakkale’de taciz skandalına tepki büyüyor

Bir süre önce Çanakkale’de İl Kültür Müdürlüğüne bağlı kurumda çalışan bir kadın aynı kurumda amiri tarafından tacize uğramış, bir yandan da başka bir çalışan tarafından darp edilmişti. Olayın ardından başlayan dava sürecinde tacize uğrayan darp edilen kadına destek artarken, tacizci müdürün hala koltuğunda oturmaya devam etmesi tepkileri arttırdı. Dün gerçekleşen duruşma öncesi Kültür Sanat Sen’in yaptığı adliye önündeki basın açıklamasına Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halkevci Kadınlar da destek verdi. “Tacize tecavüze sessiz kalmayacağız.” “Artık susmuyor isyan ediyoruz” “Kadın düşmanlarını korumayın, bizi kızdırmayın.” yazılı dövizlerle tacize uğrayan darp edilen kadına destek oldular.
Duruşma sonucunda saldırgana 120 gün hapis cezası verilmesine rağmen hakim iyi halden dolayı cezayı 100 güne indirdi. Sonra da para cezasına çevirerek erteledi. Mağdur kadına da skandal bir kararla tahrikten dolayı 75 gün hapis cezası verdi. Bu ceza da ertelendi. Bu karar yargının kadın düşmanlarını nasıl kolladığını bir kez daha gösterdi.
Bir sonraki duruşma (taciz davası) 15 Aralıkta gerçekleştirilecek.

0 yorum ---- Çanakkale’de taciz skandalına tepki büyüyor

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft