Trabzon’da kadın cinayetleri protesto edildi



13 Ekim Perşembe günü Trabzon Meydan Parkı Atatürk Anıtı önünde Kesk’li Kadınlar, Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri ve bu cinayetlerin basında yansıma şekilleri protesto edildi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı basın açıklaması alkışlarla başlatıldı.

Basın açıklamasında AKP’nin kadın düşmanlığından, son yıllarda artan kadın cinayetlerinden ve son günlerde medyanın kadın cinayetlerine karşı tutumuna dikkat çekildi. Açıklamada Türkiye'de son yıllarda katliama dönüşen kadın cinayetlerinin rastlantısal olaylar değil, sistematik cinayetler olduğu söylendi.

Kadınları güçsüzleştiren ve kadını tek başına bir birey olarak görmeyen, sadece aile içinde var eden yasaların kadın cinayetlerinde arttırıcı etkisi olduğuna da değinilirken, kadın cinayetlerini ve AKP’nin gerici uygulamalarını protesto etmek için beş dakikalık temsili oturma eylemi de gerçekleştirdi. Son olarak kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri durdurulana kadar mücadele etmeye devam edileceği söylenerek basın açıklaması bitirildi.

0 yorum ---- Trabzon’da kadın cinayetleri protesto edildi

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft