Halkevci Kadınlar: AKP'nin yargısı kadın düşmanı



Halkevci Kadınlar hem son dönemde kadın katillerine, tecavüzcülerine dönük yargı kararlarını protesto etmek, hem de aylık şiddet raporunu açıklamak için bugün bir eylem gerçekleştirdiler.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne yürüyen kadınlar burada bir basın açıklaması yaptılar. Ellerinde basında neredeyse her gün yeralan kadına yönelik şiddet kupürlerini sergileyen kadınlar, açıklamada da AKP’nin yargısının kadın tecavüzcülerini, katillerini koruduğunu belirttiler.

Açıklamada tacizcileri, tecavüzcüleri koruyan, kollayan yargı kararlarının yanında, bir yandan da şiddeti bitirme önlemlerini parlatarak sunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının halkla ilişkiler çalışmaları yaptığı ancak bu önlemlerin gerçek çözümler olmadığı belirtildi.

Açıklama şu sözlerle sonlandırıldı: “Bu ülkedeki hukuk sistemi, gözü dönmüş, salyalı bir tecavüzcüler çetesinin NÇ’ye yıllarca işbirliği halinde tecavüz etmesi karşısında tecavüzcüleri koruyan bir karar alabiliyor. Bu hukuki süreçlerin verdiği mesaj açıktır: Kadın düşmanı çete, tecavüz eden ve yaptıkları çoğu zaman yanlarına kar kalan tecavüzcülerin sırtını sıvazlamaktadır. (...)Kadınları kadın düşmanlığıyla karşılaştığımız her yerde, insanca ve onurlu bir yaşam hakkımızı savunmak için harekete geçmeye ve kadın düşmanlarına karşı her türlü meşru araçla doğrudan eylemleri yaygınlaştırmaya çağırıyoruz.”

Açıklamanın ardından Halkevleri Ekim 2011 Kadına Yönelik Şiddet Raporu hakkında kısa bilgi verilerek eylem sonlandırıldı.
Basın açıklamasının tam metni için: http://www.halkevleri.org.tr/basin-aciklamalari/akpnin-yargisi-kadin-dusmani

KadınaYönelik Şiddet Raporu 2011 için: http://www.halkevleri.org.tr/guncel/halkevleri-ekim-2011-kadina-yonelik-siddet-raporu

0 yorum ---- Halkevci Kadınlar: AKP'nin yargısı kadın düşmanı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft