Halkevci Kadınlar Bakana Dilşat'ı sordu!


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele gününde bir konferansta konuşan Bakan Fatma Şahin, Halkevci Kadınlar tarafından protesto edildi. Şahin’e her geçen gün artan kadın cinayetleri ve Dilşat Aktaş’a yönelik devlet şiddeti hatırlatıldı, kadınlar eylemlerine “sabırsız” özel güvenlik görevlilerine rağmen devam etti

Kurumsal halkla ilişkiler faaliyeti olarak “aile içi şiddete son” kampanyası yürüten Hürriyet gazetesinin bugün düzenlediği konferans Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik bir protestoya sahne oldu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele gününde Hürriyet gazetesi tarafından Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Gökyüzünün Yarısı – Aile İçi Şiddete Son Konferansı” düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Doğan Holding yönetim kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı’nın açılış konuşması yaptığı konferansa katılanlar, Halkevci Kadınların kadın cinayetlerine ve kadına yönelik erkek-devlet şiddetine karşı tepkisine tanık oldu.

Dilşat Aktaş hatırlatıldı
Hürriyet gazetesi yazarları, kadın örgütü temsilcileri ve çok sayıda akademisyenin katıldığı konferansta Bakan Fatma Şahin konuşma yaparken ayağa kalkarak söz alan iki Halkevci Kadın, artan kadın cinayetlerinin engellenmesinde hükümetin rolünü eleştirdi. Kadınlar her gün 5 kadın öldürülürken başbakanın “kadın erkek eşit değildir” diyerek bu cinayetlere meşru zemin sağladığını söyledi. Bakan Şahin’in diyanet ve güvenlik önlemleriyle şiddet sorununu çözme yönündeki politikalarını, NÇ kararını ve bakanlığın adının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilmesini eleştiren Halkevci Kadınlar, eşit yurttaşlık ve şiddete karşı mücadelede “tüm kadınlara sosyal güvence hakkı verilmesi” gerektiğini belirtti. Bakan Şahin kadınların eleştirilerine katıldığını belirterek program sonrası kendileriyle ilgileneceğini söyledi. Bakan Şahin’e devlet şiddetiyle kalçası kırılan Dilşat Aktaş’ı hatırlatan kadınlar, başbakanın sarf ettiği “Kadın mıdır, kızmıdır bilemem” sözlerini hatırlattı. Bakan Şahin, Aktaş’a yönelik şiddet devlet şiddetine ilişkin soru ve eleştiriler karşısında sessiz kaldı. Salonda bulunanlar alkışlarla Halkevci Kadınlar’a destek verdi.

Halkevci Kadınlar bu konuşmanın ardından program boyunca “Kadın erkek eşit değildir diyen AKP kadın katillerini koruyor”, “Devlet şiddetini körükleyen AKP kadına yönelik şiddet sorununu çözebilir mi?” yazılı dövizlerini açarak oturdu. Program boyunca dövizlerin açık olması üzerine salonda bulunan bir güvenlik görevlisi Halkevci Kadınlar’ı “sabrediyorum, salondan çıkın” diyerek dışarı çıkarmak istedi. Halkevci Kadınlar’ın elindeki dövizleri zorla alarak yırttı. Bu arbedeyi fark eden Bakan Şahin olayın büyümemesi için güvenliklerin kimseye müdahale etmemesi talimatını verdi.

Bağış’a da itiraz geldi
Konferansın açılış programında “kadın cinayetlerine ve erkek-devlet şiddetine karşı” seslerini yükselten yalnızca Halkevci Kadınlar olmadı. Bakan Egemen Bağış, açılış konuşmasında sık sık ailenin önemine vurgu yaptığı için dinleyiciler arasından itiraz ve eleştiriler geldi. Konuşmasını peygamber hadisleri ile süsleyen Bağış’ın kadına yönelik şiddet sorunu görmezden gelerek aile kurumunu öne çıkarmasını eleştiren bir kadın dinleyici bakan kürsüdeyken itirazını dile getirdi.

0 yorum ---- Halkevci Kadınlar Bakana Dilşat'ı sordu!

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft