Sema Maraşlı: Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır

Davranış bilimleri uzmanı Sema Maraşlı, TV dünyasındaki dizilerin kadınları erkekleştirdiğini iddia etti. Maraşlı, ilçe belediyelerinin davetlisi olarak verdiği seminerlerde kadınların “erkekleşmemesi” gerektiğini anlatıyor.
‘AZILI FEMİNİSTTİM’
Eskiden “azılı bir feminist” olduğunu belirten Maraşlı, artık kendini “antifeminist” olarak tanımlıyor ve “Erkekle kadın doğuştan farklı yaratılmıştır. Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekleri ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratmıştır. Allah dışında kâinatta her şey zıtlığı ile var. Beyaz-siyah, yer-gök gibi, kadın-erkek de bu zıtlıkla yaratılmıştır. Bizim bu zıtlığı bozmamamız gerekir” diye konuştu.
‘YUMUŞAK OLMALI’
“Günümüzdeki sorun kadının tavrı, yürüyüşü, bakışıyla ‘erkekleşmiş’ olması” diyen Maraşlı, “TV dizilerindeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedikçi, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Evliliklerdeki sorunların en önemli etkeni de kadınların erkekleşmesidir. Kadın yumuşaklığını korumalı, erkek de sertliğini, ama bu kabalık olmamalı” ifadesini kullandı. Kadın diline “bükçe”, erkek diline ise “netçe” adını veren Maraşlı, “Bükçe ima ve mesaj dilidir. Erkek dili netçe ise gayet net ve düz bir dil. Kadınlar ‘netçe’yi, erkekler ise ‘bükçe’yi öğrenmeli” dedi.
'KADINLAR, KADIN HAKLARINI UNUTUN!'
İnternet sitesi üzerinden “evlilik okulu” dersleri de veren Maraşlı’nın kadınlara ve erkeklere tavsiyelerinden bazıları söyle: Kadın haklarını unutun. Kadın ve erkek insan olarak eşittir, fakat hak ve görevlerde eşit olamazlar.
“Sen de erkeğin yaptığı her şeyi yapabilirsin” diye verilen gazla kadınlar lüzumsuz yere havalandılar. Fakat kanatla değil, gazla uçunca yere çakılmak da uzun sürmüyor.
Kadın gibi kadın ol. Kadınlar erkek gibi davranmaya başladı. Dışı kadın, içi erkek. Kadının fıtratında bulunan cilve, işve, sezgi, kurnazlık gibi kadınsı davranışlar, günümüzde okumuş ve çokbilmiş pek çok kadın tarafından bayağı ve basit bulunmakta. Oysa kadın, kadın gibi davranmadığında erkek de nasıl davranacağını şaşırıyor.
Eşine saygılı davran. Eşini değiştirmeye çalışma, kendin değiş.

0 yorum ---- Sema Maraşlı: Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft