Halkevci Kadınlar:" Sevginiz daha fazla kadın öldürüyor"



Ankara
Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi, bugün son dönemde iyice artan kadına yönelik şiddeti teşhir etmek için bir basın açıklaması yaptı.Kadınlar 14 Şubat'ta, hediye almak için değil " öldüren sevgi istemiyoruz" demek için sokağa çıktı.Kadınlar basın açıklamasında " Öldüren sevgi istemiyoruz" , " Can da almayın,gül de almayın" , " AKP elini bedenimden çek" yazılı dövizler taşıdı.
Yüksel Caddesi'nde yaptıkları basın açıklamasında kadınlar "can da almayın, gül de almayın" dediler. Yapılan açıklamada kadınlar, her gün 5 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek "erkeklerin sevgisi ölüm ve tecavüzden başka birşey getirmiyor" dedi. Yeni girdiğimiz 2012 yılının bile kadın katliamlarıyla anıldığını hatırlatan kadınlar, "bugün allı güllü paketlerde hediye almak yerine yine sokakta olmayı seçtik çünkü erkeklerin sevgisi öldürüyor" dedi. Kadınlar, AKP 'nin "şiddeti önleme" adı altında yaptığı hamlelerin kadın düşmanlığından ibaret olduğunun altını çizdi.Dün KESK'in kadın üyelerine yönelik yapılan operasyona da değinerek, "AKP şimdi de elini örgütlü kadın mücadelesine uzattı.AKP için kadın olmak, bırakın örgütlü olmayı sokakta bir başına dolaşmak bile suç" dediler.
Açıklamanın ardından kadınlar hazırladıkları 14 Şubat paketini açtı. Paketin içinden AKP' nin kadın düşmanlığı, cinayet, tecavüz gibi hediyeler çıkarken, son olarak " içi şiddetle doldurulmuş, süslü hediye paketlerine ve kadın düşmanı olan kanunlara ihtiyacımız yok" dediler.

İstanbul
Halkevci Kadınlar Ocak ayı şiddet raporunu, bu ay 14 Şubat sevgililer günü nedeniyle bir alışveriş merkezi önünde yaptıkları bir eylemle açıkladılar.
14 Şubat Sevgililer Günü’nde Halkevci Kadınlar Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM önünde bir eylem yaparak şiddetsiz bir yaşam istediklerini söylediler. Kadınlar “sevgi” gerekçesiyle öldürülmeleri, tecavüze uğramaları, tacize maruz kalmaları karşısında “böyle sevgi olmaz olsun” dediler. AKP’nin kadın düşmanı sözleri ve politikalarının kadın cinayetlerini ve şiddeti arttırdığına dikkat çeken kadınlar, şiddetten uzak bir yaşam için tüm kadınlara sosyal güvence taleplerini yinelediler.
Aynı zamanda KESK’in içinde olduğu birçok sendikaya ve BDP’ye dönük operasyonda kadınların gözaltına alınmasını protesto eden Halkevci kadınlar, bunun 8 Mart öncesinde kadınlara dönük bir gözdağı ve bastırma harekâtı olduğunu belirttiler. SES Kadın Sekreteri ve Halkevleri üyesi olan Bedriye Yorgun’un da gözaltına alındığı bu operasyonların, baskı ve tutuklamaların kısacası devlet şiddetinin örgütlü kadın mücadelesini yok edemeyeceklerini belirttiler.
Kadınların bir tüketim nesnesine dönüştürüldüğü ve çeşitli hediye kampanyalarının yapıldığı Sevgililer Günü’nde de kadınların payına şiddet ve ölüm düştüğünü söyleyerek, hazırladıkları hediye paketinden şiddete maruz kalmış, öldürülmüş kadınların isimlerini ve öykülerini çıkarttılar. Hediye paketinden erkeklerin “sevgisi” nedeniyle öldürülen Güldünya, Şefika Etik, Ayşe Paşalı, Münevver Karabulut, İzmir’de polis şiddetine maruz kalan Fevziye Cengiz, babası tarafından satılan EY, 13 yaşında tecavüze uğrayan ve son olarak Yargıtay’ın verdiği kararla rızasıyla erkeklerle birlikte olduğuna kara verilen NÇ, defalarca tecavüze uğrayan bedensel engelli kadın Şenay Oktar’ın fotoğraflarını taşıdılar.
Ardından basına Ocak ayı şiddet raporunu dağıtan kadınlar eylemi sonlandırdılar.

0 yorum ---- Halkevci Kadınlar:" Sevginiz daha fazla kadın öldürüyor"

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft