8 Mart coşkusu Kadıköy’de







İstanbul’da 8 Mart coşkusu bugün Kadıköy’deydi. Binlerce kadın soğuk havaya rağmen alanları doldurdu, İskele Meydanı’na sığmadı.

Kadın cinayetlerine, güvencesizliğe, kadın düşmanlığına, erkek egemenliğine, savaşa hep bir ağızdan haykıran kadınlar, Haydarpaşa’dan İskele Meydanı’na kadar oldukça renkli kortejler oluşturdular.

Mitingte tutuklanan kadınlar, Vanlı kadınlar ve Roboski’de çocuklarını ve yakınlarını kaybeden kadınlar da unutulmadı.

“Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz için, erkek egemen zihniyete karşı yaşasın örgütlü mücadelemiz” anapankartı arkasında binlerce kadın yürüdü.

Halkevci Kadınlar “Merhamet dilemiyoruz, itaat etmiyoruz, kadın düşmanlığına başkaldırıyoruz” pankartıyla alanda yerlerini aldılar. Tayyip Erdoğan ve Fatma Şahin’in yüzlerini birleştirdikleri kuklayla şiddetin iki yüzüne meydan okuduklarını söylediler. Halkevci Kadınlar ayrıca elleriyle hazırladıkları “Güçleniyoruz, herşey bambaşka olacak” pankartı taşıdılar.

Üniversiteli Kadın Kolektifi, üniversiteli kadınların sorunlarına karşı yürüttükleri mücadeleyle alandaydı. Kadınlar, üniversitelerde kadın sağlığı merkezleri ve burslarda kadınlara pozitif ayrımcılık istedi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi, İstanbul’un her yerinden gelen kadınlarla oluşturdukları renkli kortejle savaşın, zulmün karşısında barış taleplerini “Jin jiyan azadi” sloganı eşliğinde yinelediler. Roboski katliamının acısını en derinden hisseden anneler de 8 Mart alanında yerlerini aldılar.

Feministler “Aile değil kadınız, feminist isyandayız” pankartıyla, İMECE Kadın Sendikası ev işçileri için gerekli düzenlemelerin yapılması talepleriyle, SKM’li kadınlar “Yaşam, barış, adalet” sloganlarıyla, DİSK’li kadınlar “emeğimizin, bedenimizin, kimliğimizin özgürleşmesi için örgütleniyoruz” diyerek, KESK’li kadınlar tutuklanan kadınlar için özgürlük talepleriyle, TMMOB’li kadınlar baretleriyle güvencesizliğe ve ayrımcılığa karşı yürüdüler. ÖDP’li kadınlar “Daha çok kadın daha çok özgürlük” isterken, “Susmuyoruz”, “Korkmuyoruz”, “İtaat etmiyoruz” dövizleriyle SDP’li kadınlar “Direnen cadıdır” pankartını açtılar.

İskele Meydanı’na sığmayan kadınların miting programı yağış nedeniyle beklenenden kısa sürdü. Ancak alandaki coşku hiç bitmezken, FKÇ Müzik Grubu’nun ve Van’dan gelen kadın dengbejlerin şarkılarıyla daha da arttı.

0 yorum ---- 8 Mart coşkusu Kadıköy’de

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft