Eskişehir Halkevi'nde 8 Mart etkinliği





Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin yaygınlaştığı ve meşrulaştırıldığı, özellikle politik, örgütlü ve Kürt kadınlar üzerindeki baskının giderek arttığı bir zeminde ve AKP’nin kadını doğrudan hedef alan, kadın düşmanı politikalarının karşısında kadınlar dayanışmayı örgütlemeyi sürdürüyor.

Eskişehir’de Halkevci Kadınlar 8 Mart yaklaşırken kadın dayanışmasının önemini vurgulayan bir etkinlik gerçekleştirdiler. 4 Mart Pazar Günü(dün) yapılan etkinlikteki konuşmada kadınlık durumlarının paylaşılması üzerinde duruldu. Yediden yetmişe katılımın sağlandığı etkinlik, Eskişehir Halkevi’nde oldu.

Etkinliğe, Dünya Kadınlar Günü’ne dair bir konuşmayla başlandı ve 8 Mart’ın, kadın mücadelesinin tarihinin anlatıldığı bir slayt gösterildi. Eskişehirli şair Funda Aytüre kendi yazdığı şiirini okudu. Handan Ustabaş ve Gülgün Şengider’in okuduğu kadın şiirlerinden sonra da Halkevci Kadınların oluşturduğu kadın korosu sahne aldı. Koronun seslendirdiği şarkı ve türkülere diğer kadınlar da eşlik ettiler. Kolektif olarak hazırlanan yemeklerin yenilmesinin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilecek olan yürüyüşe çağrı yapıldı ve etkinlik sona erdi.

Halkevci Kadınlar’ın da yer aldığı Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş 8 Mart Perşembe Günü 18.00’da başlayacak. Hamamyolu Yediler Parkı’ndan Adalar Mevkii’ne doğru yapılacak yürüyüşün ardından Adalar Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

0 yorum ---- Eskişehir Halkevi'nde 8 Mart etkinliği

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft