Hatay'da kadınlar engel tanımadı





Hatay’da Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş polis müdahalelerine rağmen gerçekleşti. Hatay’da kadınlar Eğitim-Sen İlçe Binası önünde bir araya gelerek, Ulus Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eğitim-Sen İlçe Binası önüne polis tarafından barikat kurularak yürüyüş engellenmeye çalışıldı. Bu müdahaleye rağmen kararlı bir duruş gösteren kadınlar barikatı iki noktada aşarak yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

Hatay Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar yürüyüşü gerçekleştirildi. Eğitim-sen önünde toplanarak başlatılan yürüyüşe polis barikat kurularak engellenmeye çalıştı. Bu sırada polis biber gazı ve coplarla müdahalede bulundu. Bunun üzerine kadınlar barikata yüklenerek ‘baskılar bizi yıldıramaz’ ‘faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarıyla kararlılıklarını gösterdiler. Barikatın açılmaması üzerine yarım saatlik bir oturma eylemi yapıldı. Kadınların göstermiş olduğu kararlılık karşısında barikat aşıldı ve yürüyüş devam etti.

Yürüyüş sırasında polis sürekli engeller çıkartarak yürüyüşe müdahale etti. Ulus meydanına gelindiğinde ikinci bir barikatla karşılaşan kadınlar aynı kararlılıkla barikatı tekrar püskürttüler. Aynı heyecan ve coşkuyla, şarkılar ve sloganlar eşliğinde sürdürülen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılacak meydana ulaşıldı.

Toplu halde oluşturulan kadın çemberiyle kocaman bir halay kuruldu. Davul zurna eşliğinde çekilen halayların ardından, ‘kadına yönelik şiddet’ konulu bir tiyatro oyunu sergilendi. Yerel halkın da dikkatini çeken oyun, alkışlar ve zılgıtlarla son buldu.

Ardından basına hazırlanan metin okundu ve tekrar büyük bir halay kurularak eylem, aynı coşkuyla tamamlandı.

0 yorum ---- Hatay'da kadınlar engel tanımadı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft