Sevgi Göyçe sonsuzluğa uğurlandı

Kamu emekçileri, kadın ve devrim mücadelesinin öncülerinden Sevgi Göyçe düzenlenen törenle uğurlandı. Göyçe için 14 Mayıs günü saat 14.30'da İstanbul Avcılar Eğitim Sen 7 No'lu Şube önünde yapılan anma toplantısına ailesi ve yol arkadaşları katıldı. Göyçe’nin cenazesi anma töreninin ardından Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na götürüldü. Gülbahçe Mezarlığı’nda kısa süren bir törenin ardından Göyçe karanfillerle toprağa verildi. İstanbul Avcılar’da bulunan Eğitim Sen 7 No’lu şube önünde gerçekleşen törene ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, KESK Genel Sekreteri İ. Hakkı Tombul, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, SES yöneticilerinden Leyla Üzüm Koç, devrimci mücadelede birlikte yürüdüğü Cahit Akçam’ın yanı sıra Göyçe’nin ailesi, yakınları, yol arkadaşları katıldı. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş törende yaptığı konuşmada Göyçe’nin devrimci mücadele içinde bir nefer olduğunu hatırlatarak, O’nu yakalandığı amansız hastalığı nedeniyle kaybettiklerini belirtti.Taş, “Onu ve bir ömür boyu özlemini duyduğu eşitlik, özgürlük, devrim mücadelesini bıraktığı ayak izlerinden sürdürmekten başka seçeneğimiz yok. Tüm devrimcilerin, dostlarımızın ve emekçi halkımızın başı sağ olsun.”dedi. KESK Genel Başkanı İ.Hakkı Tombul, Göyçe’nin KESK mücadelesindeki yerine değinerek, Göyçe’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da kamu emekçileri için Göyçe’nin mücadele sembolü olduğunu kaydederek, Göyçe’yi acı içinde uğurladıklarını ifade etti. SEVGİ GÖYÇE KİMDİR? Sevgi Göyçe, 3 Aralık 1958 tarihinde Ardahan'da doğdu. Lise yıllarına kadar Ardahan’da yaşadı. 1976 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi bölümünü kazandı. Bölümdeki tek kız öğrenci olması ve siyasi kimliği nedeniyle yaşadığı baskılar ve tacizler sonucunda okulunu yarım bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazanarak öğrenimine burada devam etti. Devrimci harekete katılarak, Emek 5’te gecekondularda yaşayan yoksul halkın hakları için mücadele etti. 1979 yılında sıkıyönetim döneminde Kars’ta yakalanarak insanlık dışı işkenceler gördü ve 6 ay cezaevinde kaldı.12 Eylül faşist cuntasına karşı direnişlerde aktif olarak yer aldı. Bu mücadelesinden dolayı hakkında Ardahan, Kars ve Ankara’ da yakalama kararı çıkarıldı. Artvin’de yakalanarak Erzurum’da yine ağır işkencelere maruz kaldı. Artvin Devrimci Yol davasında yargılandı. 3 yıl Erzurum Cezaevinde kaldıktan sonra öğretmen olarak ataması yapılmadığından İstanbul’da değişik işlerde çalıştı. 1996 yılında öğretmenliğe başladı. 2. ve 3. dönem KESK Yürütme Kurulu Üyeliği ve Kadın Sekreterliği yapan Sevgi Göyçe, son 3 yıldır akciğer kanseri ile mücadele ediyordu. Sağlık koşulları Göyçe’yi zorlamasına rağmen çok sevdiği devrimci mücadelesini ÖDP PM üyesi olarak sürdürüyordu. Kaynak: birgun.net

0 yorum ---- Sevgi Göyçe sonsuzluğa uğurlandı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft