Trabzon'da kadınlar DB direktörünü konuşturmadı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Trabzon’da Halkevci Kadınlar ile Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından yumurtalandı Trabzon’da Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD işbirliği ile gerçekleştirilen “Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma” konulu “Adım adım Anadolu Trabzon” buluşmasında Dünya Bankası, AKP ve TÜSİAD temsilcileri, Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından protesto edildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Aşan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AKP Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cenk Çimen katıldı. Şirin Payzın’ın sunuşunun ardından Martin Raiser ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye geldi.
'Susmuyoruz, yumurta atıyoruz' Raiser, kadın-erkek eşitliği ve kalkınma konusunda konuşurken, Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi Fidel Çakmak söz hakkı istedi. Elindeki Dünya Bankası broşürünü gösteren Çakmak, ”Burada ‘Yoksulluğun olmadığı bir dünya için çalışıyoruz’ diyerek yalan söylüyorsunuz. Milyonlarca insanı aç ve yoksul bırakıyorsunuz. AKP’nin iktidarda olduğu 2002-2011 yılları arasında kadın cinayetleri yüzde 1400 oranında arttı. Her gün kadınlar tecavüze uğruyor. Bizler Kolektifçi ve Halkevci Kadınlar olarak buna tepki gösteriyoruz. ‘Kadın düşmanları hesap verecekler!’ diyerek susmuyoruz, yumurta atıyoruz!” dedi. Kadınlara özel güvenlik ve polis saldırısı Çakmak’ın konuşmasının ardından Halkevleri ve Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 6 kadın, ellerindeki yumurtaları Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser’e fırlattı. Protestonun ardından korumalar ve özel güvenlikler kadınları darp ederek salondan çıkardı. Salon dışına çıkarılan kadınlar, polisler tarafından gözaltına alındı. Polisler tarafından da darp edilen kadınlar, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

0 yorum ---- Trabzon'da kadınlar DB direktörünü konuşturmadı

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft