Halkevci Kadınlar eylemdeydi: 4+4+4'ü kadınlar durduracak

4+4+4’ün kadın düşmanı bir yasa olduğunu söyleyen Halkevci Kadınlar, yasayı durduracaklarını Milli Eğitim Bakanlığı önünde haykırdı Ankara’da, geçtiğimiz hafta boyunca şube toplantıları yapan ve kadın düşmanı 4+4+4 yasasına karşı mücadele programı oluşturan Halkevci Kadınlar, bugün Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. “4+4+4 kadın düşmanıdır, durduracağız” pankartını açan Halkevci kadınlar, AKP’ye ve Ömer Dinçer’e yazdıkları şarkılar ve sloganlar ile Bakanlığa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Sıla Uzunpınar, AKP’nin kendi varlığını kadınların bedeni, kimliği ve emeği üzerinden ısrarla kurmaya devam ettiğini ve 10 yıllık iktidarı boyunda kadın düşmanlığını beslediğini belirtti. Uzunpınar, yasanın eğitimi paralılaştırmak, özelleştirmek için, çocuk gelinler yaratmak için, cinsiyetçiliği büyüterek kız çocuklarını eve kapattığı için çıkarıldığını ifade etti. "Akıldan yoksun olan kim?" Başbakanın ve AKP’li bakanların kadın düşmanı açıklamalarından örnekler veren Uzunpınar, Fatma Şahin’in kadınlara çocuklarını kreşe vermeleri karşılığında 30 lira para göndereceklerini söylemesine de tepki gösterdi. Uzunpınar, “Şimdi soruyoruz, akıldan yoksun olan hangi zihniyet? 30 lira ile kim çocuğunu kreşe gönderebilir?” diye sordu. Kürtaj yasasına karşı yükselttikleri tepki ile yasanın çıkışını ertelettiklerini hatırlatan kadınlar, 4+4+4’e karşı da mücadele edeceklerinin altını çizdiler. "Hem barınma hem eğitim hakkımız için" Uzunpınar’ın ardından Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu’ndan kadınlar söz aldı. İki kadın, yaptıkları konuşmalarda her gün yıkım tehlikesiyle kafalarını yastıklarına koyduklarını, çocuklarını okutmakta büyük zorluk çektiklerini, bu şartlarda bir de eğitimi piyasalaştıran bir yasayı kabul etmeyeceklerini belirttiler. Mamak Barınma Hakkı Bürosu'ndan konuşmacı da yasanın gericilik, ırkçılık, piyasacılık, cinsiyetçilik anlamına geldiğini, bu nedenle kadınların mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Konuşmalarda eğitim ve barınma hakkı mücadelelerinin birlikte yürütülmesi gerektiği vurgulandı. "Kadınlar karanlığa meydan okuyacak"
Barınma büroları adına yapılan açıklamalardan sonra Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi bünyesinde çalışma yürüten öğretmen Füsun Culfa konuştu. Culfa, hem öğrencilerinin geleceğini düşünen bir öğretmen olarak, hem de çocuğunun geleceğini düşünen bir anne olarak yasaya karşı çıktığını kaydetti. Etkinlikte son sözü Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş aldı. Kadınların kürtaj hakkına yönelik saldırılara karşı verdikleri mücadeleyi hatırlatan Aktaş, bir toplumun özgürlüğünün kadınların özgürlüğünden geçtiğini söyledi. Aktaş, kadınların hakları için yürütecekleri mücadelenin ön açıcılığının altını çizdi ve tüm kadınları 4+4+4 karanlığına meydan okumaya davet etti. Halkevci Kadınlar, basın açıklamasının ardından toplu bir biçimde Battalgazi Mahallesi’nde 4+4+4’e karşı çıktığı için evi ve işyeri kurşunlanan Yılmaz ailesinin yanınadestek olmaya gitti.

0 yorum ---- Halkevci Kadınlar eylemdeydi: 4+4+4'ü kadınlar durduracak

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft