Kadınlar haykırdı: Kürtaja karışma, tecavüzü engelle!

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu tecavüze ve tecavüze uğrayan kadınların kürtaj hakkının engellenmesine dönük eylem yaptı. Taksim Meydanı'nda "Tecavüze uğrayan kadınları doğurmaya zorlayan hukukunuz batsın" pankartı arkasında biraraya gelen kadınlar, "Kürtaj haktır, tecavüz suçtur", "Kürtaja karışma tecavüzü engelle" sloganlarını attı. Kadınlar, tecavüze maruz kalan kadınların değil tecavüzcülerin cezalandırılması ve tecavüz sonrası gebelikte kürtaj hakkının yasaklanmasını protesto etti
Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu tecavüz sonrası gebe kalan kadınların kürtaj hakkının savcılık kararına bağlanmasına karşı eylem yaptı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Toksöz, “Tecavüz davlarında sanıkların kesin delillere rağmen tutuksuz yargılanıp hükümet ve yargı işbirliği ile beraat ettiriliyor” dedi. Verilen beraat kararları sonrasında erkek egemenliğinin daha da cesaretlendiğini söyleyen Toksöz, suçun katlanarak devam ettiğini, erkeklerin değil kadınların cezalandırıldığını ifade etti. Son günlerde yaşanan tecavüz olaylarına değinen Toksöz, 14 yaşında tecavüze maruz kalan Zeynep’in tecavüz sonrası gebe kaldığı için kürtaj olmak istediğini, talebini savcılığın reddetiğini söyledi. Yine tecavüzcüsünü öldüren Nevin’in "ölsem bile doğurmayacağım" demesine rağmen gebeliği sonlandırmak için gittiği hastanede kürtaj yapılmadığını söyleyen Toksöz, hastanenin fiili engellemesi ile karşılaştığını ifade etti. Toksöz, Nevin’in 20 haftalık yasal süre doldu diyerek istemediği halde doğurmaya zorlandığını belirtti. Zeynep’in ve Nevin’in istemedikleri bir gebeliği yaşamamaları ve gereğinin yapılması için Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı ve hükümeti göreve çağıran Toksöz kadınların taleplerini şöyle sıraladı: “Tecavüze maruz kalan kadınların değil, tecavüzcü cezalandırılsın. Tecavüz suçlarında savcılar, hakimler ve hekimler tarafından kadının beyanı esas alınsın. Tecavüz sonrasında istenmeyen gebeliğin engellenmesi için gerekli tedbirler acilen alınsın. Kadına istemediği bir gebelik süreci yaşatmayacak prosedür ile sağlıklı ve güvenilir, erişilebilir hızlı kürtaj hakkı sağlansın."

0 yorum ---- Kadınlar haykırdı: Kürtaja karışma, tecavüzü engelle!

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft