Ankara'da kadınlar çözüm için sokakta

Ankara Kadın Platformu, açlık grevindeki mahpusların sağlık durumlarında dikkat çekmek ve taleplerinin yerine getirilmesini dile getirmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi
Açlık grevindeki mahpuslarla dayanışma eylemlerine bir destek de kadınlardan geldi. Ankara Kadın Platformu, açlık grevindeki siyasi mahpusların taleplerinin karşılanması ve sağlık durumlarının göz önünde bulundurulması için Sakarya Caddesi’nden Yüksel Caddesi’ne bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde meşaleleriyle “İçerde dışarıda, hücreleri parçala”, “Jin jiyan azadi”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Susma haykır, anadil haktır” sloganları atan kadınlar, İnsan Hakları Anıtı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Hapishanelerdeki 10 bin tutsak için başbakanın “ölsünler” gibi bir dil kullandığını, adalet bakanının ise sadece “eylemi durdurun” çağrısı yaptığını belirten kadınlar, başbakanı, adalet bakanını ve hükümeti akla ve izana davet etti. Her geçen dakika olası kötü gelişmelerin sorumluluğunun iktidarın boynuna daha fazla bindiği ifade edilen açıklamada AKP’nin durumun bu noktaya gelmesinde tek sorumlu olduğunun altı çizildi. 30 yıldır süren savaşın barışçıl çözümü için “Ölüm değil çözüm” diyen tüm kadınları dayanışma eylemlerine davet eden platform üyeleri, “Öcalan üzerindeki tecride son verilsin, barış için görüşmeler başlasın, anadilde eğitim ve savunma hakkının gaspına son verilsin” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

0 yorum ---- Ankara'da kadınlar çözüm için sokakta

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft