Mutlu Mahallesi’nden kadınlar: Sosyal güvence için ilk adım imza toplamak!


Mutlu Mahallesinde yaşayan kadınlar “Güvenceli bir yaşam için kadınlara sosyal güvence” konulu söyleşide buluştular. Mutlu Halkevi’nde bir araya gelen 12 kadın söyleşiye kendilerini tanıtarak başladılar. Evli olan ve olmayan, çocuk sahibi, emekli, ev kadını gibi farklı özelliklere sahip olan kadınlar, sosyal güvence talebinin bugün bütün kadınlar açısından önemini slayt gösterisi eşliğinde, kendi yaşamlarından yola çıkarak tartıştılar. Kendilerine daha fazla zaman ayırmak, şiddet tehdidi ile korku içinde yaşamamak ve sadaka ile değil emeğinin hakkı ile geçinmek için kadınlara sosyal güvencenin sağlanması gerektiğini söylediler.

“Üç çocuğa kim bakacak, 600 TL ile geçim mi olurmuş?” diyen kadınlar toplantının sonunda yanlarında TBMM Başkanlığı’na iletilmek üzere toplanan imza föylerinden aldılar. “İlk adım imza toplamak” diyen kadınlar, topladıkları imzalarla birlikte haftaya Çarşamba (25 Mayıs) yeniden Mutlu Halkevi’nde bir araya gelecek.

Ayrıca akşam saatlerinde çarşamba pazarında kadınlar imza topladılar.

0 yorum ---- Mutlu Mahallesi’nden kadınlar: Sosyal güvence için ilk adım imza toplamak!

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft