Halkevci kadınlar SGK önündeydi




Halkevci kadınlar, her ay açıkladıkları kadına yönelik şiddet raporunu bu ay GSS’nin yürürlüğe girmesi dolayısıyla Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiler. Her ay bir kadın düşmanı kurum ya da etkinliği protesto ederek, kadın düşmanlarını teşhir eden Halkevci Kadınlar, GSS’nin kadınları daha fazla hastalığa ve ölüme mahkûm edeceğini söylemek ve tüm kadınlara sosyal güvence talep etmek için SGK önünde bir eylem yaptılar.

Dövizlerde Aralık ayı kadın düşmanlarını da teşhir eden kadınlar, ayın kadın düşmanlığı sıfatını iki isim arasında paylaştırdılar: Rojin’e aşüfte diyen TRT Genel Müdürü ve Fevziye Cengiz’in İzmir’de karakolda şiddet uygulayan polislerin soruşturulması karşısında “polisleri asalım mı” diyen İdris Naim Şahin.

“AKP elini sağlığımdan ve bedenimden çek” pankartı arkasında toplanan kadınlar yaptıkları basın açıklamasında kadına şiddeti önlüyorum diyerek propaganda ettikleri yeni şiddeti önleme yasasında “yakın ilişki içinde olanlar” ibaresini çıkararak kadınlara makbul vatandaş olabilmenin tek yolunun evli olmanın dayatıldığı, aynı ikiyüzlülüğün kendisini sağlık ve sosyal güvenlik politikalarında da gösterdiğini belirttiler.

Açıklama şöyle devam etti: “2008 yılında kabul edilen ve 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe sokulan Genel Sağlık Sigortası (GSS), yıllardır söylediğimiz gibi ‘paran kadar sağlık’ anlayışını hayata geçirirken, kadınları da baba ya da kocaya daha fazla bağımlı hale getiriyor. AKP’ye “sağlığımızı paralatmayacağız, sağlık herkesin hakkıdır” demek, sağlık hakkına hep birlikte sahip çıkmak için, kadınların sosyal haklarının babalarından ve eşlerinden bağımsız olarak tanıması için, kadınların ev içinde harcadıkları emeğin karşılığı olarak erken emeklilik, cinsiyete dayalı yıpranma payı tanınması için sokağa çıkacak, yaşam hakkımızı savunacağız.” Açıklamanın ardından eylem sona erdirildi.

Halkevleri Aralık 2011 kadına yönelik şiddet raporu için: http://halkevleri.org.tr/guncel/halkevleri-aralik-2011-kadina-yonelik-si...

Basın açıklaması için: http://halkevleri.org.tr/basin-aciklamalari/akp-elini-sagligimdan-ve-bed...

0 yorum ---- Halkevci kadınlar SGK önündeydi

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft