Ankara Mamak'ta kadın kadına buluşma


Mamaklı kadınlar, Halkevci kadınların düzenlediği “Babayı, kocayı, çocuğu evde bıraktık, kadın kadına buluşuyoruz” şenliğinde buluştu. Yaklaşık 600 kadının katıldığı şenlik geçtiğimiz pazar günü saat 13.00'de başladı. Şenlikte ilk olarak bir slayt gösterisi yapıldı. Ardından sahne alan Zeynep Karababa'nın türküleriyle halaylar çekildi. Zeynep Karababa'nın ardından Şirintepe Kadın Korosu sahne aldı. Halkevleri'nin 81. Yıl Şenliği'nin tanıtımının yapıldığı kadın şenliğinde Şirintepe Kadın halk Oyunu Ekibi de bir gösteri yaptı. Dostlar Halk Odası'ndan kadınlar ise hazırladıkları skeçleri kadınlara oynadı.
Kadın Şenliği'nde Halkevci Kadınlar adına Sevinç Hocaoğulları bir konuşma yaptı. Hocaoğulları konuşmasında AKP'nin kadınları, eğitimden ,sağlığa, kürtaj hakkından hayatın her alanında ürettiği politikalara kadar mağdur ettiğine değindi. AKP'nin cinsiyetçi, gerici politikalarına karşı tüm kadınları sokağa çağıran Hocaoğulları, AKP'yi kadınların durduracağını söyledi. Sevinç Hocaoğulları'nın ardından sahne alan Caner Gülsüm'ün türküleriyle şenlik sona erdi.
Zülfü Kadın Yaşam Parkı'na yürüyüş
Şenliğin ardından yaklaşık 200 kadın Zülfü Kadın Yaşam Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Kadına şiddetin son bulmasına yönelik sloganlar, birlikte okunan şarkıların ardından parka ulaşılan yürüyüşün sonunda bir sokak tiyatrosu sergilendi. Oldukça duygulu anların yaşanmasına neden olan sokak tiyatrosunun ardından kadınlar 8 Mart'ta sokaklarda buluşmak için sözleşerek ayrıldılar.



0 yorum ---- Ankara Mamak'ta kadın kadına buluşma

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft