Batıkentli kadınlar 8 Mart öncesinde bir araya geldi


Batıkent ve Mesa Halkevleri, 8 Mart öncesinde kadınlarla renkli etkinliklerde buluştu
1 Mart Cuma günü 14.00’da Batıkent Halkevi’nde ilk olarak döviz ve pankart atölyesinde buluşan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sokaklara çıkarken taşıyacakları materyalleri hazırladılar. “Benim bedenim, benim kararım”, “Yaşasın 8 Mart”, “Bir başımıza değil, kadın başımıza”, “AKP karanlığına meydan okuyoruz”, “Erkek şiddetine hayır”, “Kadın düşmanı AKP’yi durduracağız” yazılarından oluşan renkli dövizler yapan kadınlar, el emeği orijinal pankartlar da yaptılar.
2 Mart Cumartesi günü 14.00’da Batıkent ve Mesa Halkevleri kadınları ortak programda buluştular. Çeşit çeşit yemeklerle büyük bir dostluk sofrası kuran kadınlar, Halkevi Kadınlar’ın hazırladıkları slayt gösteriminin ardından 8 Mart’ı konuştular. 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü yapan tarihsel süreci kısaca konuşan kadınlar, günümüzde kadınların yaşadığı sıkıntıları ve AKP’nin gerici, cinsiyetçi politikalarının sonuçlarını tartıştılar.
Etkinliğe gelen kadınların da yaşadıkları ya da çevrelerinde şahit oldukları sıkıntıları paylaştıkları etkinlik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 12.00’da Kolej Meydanı’nda buluşmak üzere sonlandırıldı.

0 yorum ---- Batıkentli kadınlar 8 Mart öncesinde bir araya geldi

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft