Kadınlar, “Üresingillere Karşı Yasta Değil, İsyandayız” dedi



Kadınların Üresingillere tepkisi dinmek bilmiyor. Sibel Üresin’in açıklamalarına bir tepki de Çanakkale’den geldi. Halkevci kadınlar gerici, baskıcı, kadın düşmanı AKP’nin “aile danışmanı”nın kadın düşmanı sözlerine karşı sokağa çıktılar. Üresin’in "Çok eşlilik yasal olsun, şiddet boşanma nedeni olmasın" sözleri karşısında “yasta değil, isyandayız “diyen kadınlar, bu sözlerin “kadınlar üç çocuk yapmalıdır” diyen kuluçkacı zihniyeti hatırlattığını; Üresin’in sözlerinin AKP’nin kadına olan cinsiyetçi, gerici ve baskıcı bakışını bir kez daha gösterdiğini belirttiler.
Kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmediği, namus cinayetlerine kurban edilmediği, kadınlara ucuz emek gücü olarak bakılmadığı ve kadın emeğinin görmezden gelinmediği bir ülke; eşit, özgür ve onurlu bir hayat için taleplerini dile getirdiler. Tüm kadınlara sosyal güvence talebini bir kez daha dile getiren Halkevci kadınlar, bütün kadınları kadın düşmanlığına karşı ayağa kalkmaya çağırdı.
Halkevi’nden Saat Kulesi’ne kadar “Kadın, Yaşam, Özgürlük”, “ Tüm kadınlara sosyal güvence”, “AKP elini bedenimden çek”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganlarıyla yürüyen kadınlara esnaf ve halk alkışlarıyla; bazı vatandaşlar da basın açıklamasına katılarak destek oldular. Basın açıklamasına EL-DER’li emekçi kadınlar da katılarak destek verdiler.

0 yorum ---- Kadınlar, “Üresingillere Karşı Yasta Değil, İsyandayız” dedi

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft