İki suç birden: Hem kadın, hem sanatçı!


İranlı kadın film yönetmeni Mahnaz Mohammadi gözaltında
İranlı film yapımcısı ve kadın hakları savunucusu Mahnaz Mohammadi iran güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Hakkında resmi olarak bir suçlama omaksızın gözaltında tutulduğu beliritliyor.

Daha önce 2009 yılında Jafar Panahi ve Rokhsareh Ghaem-maghami ve belgesel filmcilerle birlikte başkanlık seçimleri sırasında gösterilerde öldürülenlerin anıldığı mezarlık anmasında gözaltına alınmıştı.

“Gölgesi olmayan kadınlar” isimli kısa belgeseli de bulunan yönetmen Rakhshan Bani-Etemad’la birlikte kadın haklarına dikkat çeken “İran’ın yarısı biziz” isimli belgesele de katkıda bulunmuştu.

Mayıs ayında pasaportuna el konduğu için Reza Serkanian'ın yönettiği ve başrolünde oynadığı “Geçici evlilik” filminin gösterimi için Cannes Film Festivali'ne katılamayan Mohammadi’nin yolladığı mesaj bugüne de ışık tutar nitelikte.Festivalde Costa Gavras tarafından okunan mesajında, “hem kadınım, hem de film yönetmeniyim, bu ülkede suçlu olmak için yeterli iki neden ama umutluyum” demişti.

http://www.halksanat.org/

0 yorum ---- İki suç birden: Hem kadın, hem sanatçı!

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft