"Tecavüzü savunan Denizleri anamaz"


İzmir Kadın Platformu, TÜYAP kapsamında düzenlenen “İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor" paneline konuşmacı olan ve tecavüzcülerin avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı’nı protesto etti.

TÜYAP 17. İzmir Kitap Fuarı kapsamında 68’liler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen “İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor" paneline konuşmacı olarak Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan katıldı. Muğla’da bir kadına tecavüz eden 8 kişiyi savunan Gürkan, İzmir Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Panelde giriş konuşmasından sonra konuşma için sözü alan Gürkan, konuşmaya başlamadan İzmir Kadın Platformu adına konuşma yapan Aycan Tekin, İzmirli kadınlar olarak itirazları olduğunu ve bu itirazının TÜYAP’a karşı değil, panelde bulunan Fethiye’deki toplu tecavüz davasında tecavüzcülerin avukatı olan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan’a karşı olduğunu belirtti. Alkışlarla, ıslıklarla, sloganlarla tecavüzcülerin avukatlığını yapan şahsın salondan çıkmasını isteyen İzmirli kadınlar, baro başkanı ve 68’liler Birliği Vakfı tarafından hakaretlerle salondan kovulmaya çalışıldı.

Ardından İzmir Kadın Platformu basın açıklaması yapmak üzere fuar kapısında bir araya geldi. Salonda yaşananları anlatan Aycan Tekin, tecavüzcülerin avukatını protesto ettiklerini, protestonun amacının Denizler’in Mahirler’in anmasının yapılığı bir panele böyle bir kişinin konuşmacı olarak katılması olduğunun altını çizdi.

Tekin, Mustafa İlker Gürkan’ı salonu terk etmeye davet ettiklerini ancak hakaretlerle ve yalanlamalarla dışarı çıkarılmaya çalışıldıklarını belirtti. Konuşmasını bu değerlerin çiğnenmesini istemediklerini söyleyerek bitiren Tekin, bu insanları her an her yerde protesto edeceklerine ve teşhir edeceklerini söyledi.
Kaynak: kolektifler.net

0 yorum ---- "Tecavüzü savunan Denizleri anamaz"

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft