İstanbul'da 8 Mart etkinlikleri sürüyor - 01/03/2011

Okmeydanı'nda 8 Mart ve sosyal güvence konuşuldu
Kadınlar Okmeydanı’nda 8 Mart’ın tarihini, kadınlar için bugün ne ifade ettiğini ve kadınların sosyal güvence talebini tartıştıkları bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında slayt gösterimleri ve müzik dinletisi de yapıldı.
27 Şubat Pazar günü saat 13’de Okmeydanı Halkevi’nde yapılan etkinlik, 8 Mart’ın tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi ve sosyal güvence konulu slayt gösterimiyla başladı. Geçmişten bugüne dünyadaki kadın özgürlük mücadelelerinin konuşulmasının ardından bugün için ‘Sosyal Güvence’ talebinin kadının özgürleşmesi için ne anlama geldiğinden bahsedildi. Ev içi emeğin görünür kılınmasının ve kadın emeğinin karşılığının bir şekilde güvence altına alınmasının aynı zamana kocadan, patrondan ve devletten bağımsız kadınların ayakta durabilmesini sağlayacağı ve şiddete karşı da önemli bir güvence olabileceği tartışıldı. Etkinliğe 13 kadın katıldı.
Tartışma sonrasında çaylarını içip, birlikte türküler söyleyerek  halaylar çeken kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gösterilerine etkin bir şekilde katılmaya karar verdiler.
Kartallı kadınlar kahvaltıda buluştu
26 Şubat’ta yapılan kahvaltı etkinliğinde, kadınların sosyal ve iş hayatındaki sorunları, güvencesiz yaşam koşulları, görünmeyen kadın emeği üzerine sohbet edildi ve konuyla ilgili slayt gösterisi izlendi.
Son olarak 8 Mart ile ilgili sohbetin ardından kahvaltı sona erdi.
Sarıyer'de kadınlar güvenceli bir yaşam için buluştu
Sarıyerli kadınlar 27 Şubat Pazar günü saat 17.00-20.00 arasında “Kadınlara Güvenceli Bir Yaşam” için buluştular.
Ömürtepe, Dağevleri ve Kocataş mahallelerinden gelen 35 kadının buluşmasında ilk olarak Ömürtepe Halkevi başkanı Filiz Aktaş 8 Mart Dünya Kadınlar gününün ortaya çıktığı mücadele koşullarıyla bugün arasındaki paralelliğe dikkat çeken bir konuşma yaptı. Daha sonra kadınlar sosyal güvence konulu bir oyun-tartışma sonunda, "Bütün kadınlar sosyal güvenceyi hak eder", "Hakkımızı istiyoruz, alacağız" sloganlarıyla yaptıkları tartışmaları sonuca bağladılar.
Kadınların şiirler okudukları etkinlik, sazlı-sözlü sohbetle sona erdi.
Beylikdüzü Halkevi’nde kadınlar 8 Mart’ı ve sosyal güvenceyi konuştu
26 Şubat Cumartesi günü Beylikdüzü Halkevi’nde buluşan kadınlar; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, görünmeyen emek ve sosyal güvence konularına dair sohbet ettiler. 20 kadar kadının katıldığı etkinlikte söz alan kadınlar; kadınların sorunlarının ortak olduğuna ve her kadının, kadının özgürleşme mücadelesine katılması gerektiğine vurgu yaptılar.
Şiir ve müzik dinletisiyle devam eden etkinlik, kadınların daha sık bir araya gelme kararıyla sona erdi.
Bahçelievler'de kadın etkinliği
Bahçelievler'de kadınlar 28 Şubat günü 15.00 - 17.30 saatleri arasında biraraya gelerek sohbet etti. 8 Mart tarihçesinin anlatımıyla başlayan sohbette AKP, kadın ve AKP'li kadınların örgütlenme modelleri tartışıldı. Kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen sohbette son günlerde sürekli gündemde olan taciz, tecavüz ve şiddet konularının son yıllardaki artış ve sebepleri de tartışılırken ev içinde üretilen emeğin anlamı ve kadınların bu emeğin karşılığını istedikleri dile getirildi. Etkinlikte slayt gösterimi ile sosyal güvence tartışıldı. 8 Mart  mitingi ve eylemi ile ilgili sohbetin ardından etkinlik sona erdi.

0 yorum ---- İstanbul'da 8 Mart etkinlikleri sürüyor - 01/03/2011

Etkinliklere katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

  Şemsiye! Şemsiye!

8 Mart Yaklaşıyor!

2011 Kadınlara Sosyal Güvence Copyleft